Modiga ledare flyger längre

Posted by Peter Backman on 2019-jan-06 19:06:09

De mest framgångsrika företagen är sannolikt de som är bäst på att, över tid, lyckas göra det de säger att de vill göra. Ofta är det mer utmanande att realisera en strategi än att formulera den. Att genomföra strategier kräver många gånger förändrade beteenden hos både chefer och medarbetare. Det här kräver mod. Mod att förändra och mod att vid behov ta in rätt hjälp. Men hur veta om och när det kan vara aktuellt med hjälp utifrån? Jo, genom att först svara på frågan om vad det är som gör dig som chef framgångsrik. De tre viktigaste svaren fann vi när vi gjorde en undersökning mot ett urval svenska chefer

  • Ta hand om din egen utveckling först
  • Skapa ett kommunikativt klimat
  • Se till att ha rätt person på rätt plats

Det här stämmer väl med våra erfarenheter. För att kunna leda andra måste man kunna leda sig själv. Vill du vara bra på att utveckla andra, dvs dina medarbetare, ta hand om utveckling din egen själv först.

Samstämmighet mellan ord och handling leder till resultat. Det får man lättare om man skapar ett kommunikativt klimat. Ett klimat där chefer och medarbetare faktiskt pratar med varandra om allt. Nå, nästan allt. Det här vet nästan alla. Ändå händer det inte alltid. Det är här som poängen med att ta in hjälp utifrån bäst kommer till sin rätt.

Konkret kan det röra sig om processer för att skapa lönsam tillväxt, höja effektiviteten i en säljkår, accelerera förverkligandet av en strategi eller hitta smartare arbetssätt. Var utmaningarna ligger varierar mellan olika organisationer. 

Vår verksamhet spänner över kompetensområdena ledarskap, försäljning, kommunikation och talent management. Det handlar alltså om att kombinera kommersiellt kunnande med personlig utveckling. Våra tillvägagångssätt är ibland okonventionella, men alltid beprövade… eller nästan alltid (OBS! just detta endast för de trygga och modiga.)

Vi erbjuder hjälp i form av en förändringsagent som kan axla delar av ansvaret för att förändring genomförs i snabb takt samtidigt som ordinarie chefer och personal fokuserar på den dagliga verksamheten.

 

 

 

 

 

 

Senaste inläggen

Prenumerera här:

Guiden till effektiv kommunikation

14565125_547944718737749_5628953244437839872_n(1)
                                
Klicka här

Guiden till ett framgångsrikt ledarskap

mötesbild
                            
Klicka här

Snabba Videotips- effektivt ledarskap

Veckanstips-tumbnail 40
                            
Till videor